Vissza a PARÓKIA kezdőlapjára !
Programajánlat Hírek Fórum Regisztráció
Rádió műsorok TV-műsorok
vissza
Szolnoki Református Egyházközség

GYÜLEKEZETI HÁZ

 

A szolnoki református közösség új gyülekezeti házát Csala Sándor okleveles építészmérnök, gyülekezeti tag tervezte 1998-ban. Az építkezés még ebben az évben elkezdődött. Elkészültekor az épület összesen 266 m2 alapterületet kínál majd a gyülekezeti élet különféle tevékenységei számára. A földszinten 2004 ősze óta működik már két hitoktatói tanterem és kiszolgáló helyiségeik, azaz a mosdók és egy teakonyha. A földszint egyéb létesítményei, úgymint a 109,7 m2-es gyülekezeti terem, a mellette levő nagy hitoktatói tanterem, valamint az emeleti helyiségek befejezése még folyamatban van.

            A kivitelezésben számos vállalkozás vett részt a mai napig, élükön a Magyar Bau (korábbi nevén Bauraten) KFT-vel, amely a falakat és a tetőszerkezetet készítette. Az eddigi összköltség – kis kerekítéssel – eléri a 40 millió forintot. Ennek háromnegyedét – 30 milliót – a gyülekezet a saját adakozásából teremtette elő. A további rész forrásaiként szponzorok, egyházi és állami pályázatok szerepeltek. A befejezés várható további költsége – mai áron – kb. 20 millió forint.

A Szegedi Kis István köz felől is megközelíthető gyülekezeti ház magával a templommal és a lelkészlakással alkot egy épületegyüttest

A földszinti, már üzemelő, nagyobb hitoktatói tanterem.

 

A „kisterem” a földszinten.

 

A földszinti közlekedő folyosó a kiszolgáló helyiségek ajtóival

Az emeletre vezető lépcsőház természetes megvilágítást kap az ablakokból és a főbejárat üvegezett felső részéből

A felső szint közlekedő folyosója, a felérkezés irányából (bal), illetve annak háttal (jobb). Itt még erősen szembeötlik a befejezetlenség. Két vendégszoba és egy ifjúsági terem nyílik majd innen

Az egyelőre szintén csak részben kész, és emiatt még nem használható, gyülekezeti terem. 109,7 négyzetméterén nagyobb szabású gyülekezeti alkalmak is elférnek majd.

VISSZA | OLDAL TETEJÉRE | CÍMLAP KERESÉS:
IMPRESSZUM
Copyright: P&P Net Bt. Minden jog fenntartva.