Vissza a PARÓKIA kezdőlapjára !
Programajánlat Hírek Fórum Regisztráció
Rádió műsorok TV-műsorok
vissza
Szolnoki Református Egyházközség

Visszatekintő a 2004. évre:

 -január: két munkatársunk vett részt  a Dömösön tartott  prevenciós szakkonferencián. A beszámolók mellett , melyekből építkezhettünk, útmutatatást és irányvonalat kaptunk a további  munkánkhoz.

-március: négy testvérünknek nyújtott segítséget tanácsadás formájában a noszvaji LORO alapítvány szemináriumán eltöltött két nap.                         

-április: a LORO-nál ebben a hónapban hárman voltak a munkatársképző három napos konferencián, melyről hazatérve lelkesen számoltak be a csoporttársaiknak.

-április 5-9.:- két családunk jutott el Dömösre a családi utógondozó hétre.

-április 16-18.: I. Országos Kékkeresztes Ifjúsági Találkozó Szolnok. Nagy biztatást és megtiszteltetést jelentett számunkra, hogy  minket kért fel a Magyar Kékkereszt Egyesület ennek az alkalomnak a megrendezésére. A kétnapos rendezvényre az ország számos pontjáról érkeztek fiatalok. Szeretnénk, ha ez az alkalom hagyományteremtő lenne.

-május: Családi napot tartottunk ,mely a korábbi ilyen alkalmakhoz hasonlóan programokban és lelkiekben gazdag, Istentől áldott egész napos együttlét volt .

-július:két felnőtt segítő valamint hét fiatal töltött el egy hetet  a Dömösi Ifjúsági táborban a  csoportunkból.

-augusztus: a minden évben Dömösön megrendezett országos találkozóra és utógondozó hétre öten jutottak el.

-szeptember: 03.-tól elindult a keresztyén ifjúsági klub. Az alkalmak minden pénteken délután 5:00-tól este 9:00-ig tartanak, nyitottak minden fiatal számára, hiszen fő célunk a prevenció és a misszió. Voltunk együtt már többször  kirándulni is. ( Tápiószele- ifjúsági csendes nap, Budapest- Kékkeresztes ifi nap, Noszvaj,)

-szeptember 18.-án tartottuk a szolnoki regionális találkozót, melyre a vidéki csoportok közül az egriek, paksiak és a mosonmagyaróváriak látogattak el hozzánk tapasztalat cserére. Részt vett nagy örömünkre ezen a bensőséges alkalmon a  Dömösi misszió vezető lelkésze,  Balog Zoli bácsi és felesége Margit néni is. Hálás a szívünk Istennek ezért a szép napért.

-október 15-16-17-én  immár negyedik alkalommal rendeztük meg a hitmélyítő hétvégénket Dömösön, sokunk újjászületésének helyszínén. E hétvége fő témája a Szentlélek munkája életünkben, hétköznapjainkban, valamint az alázat, szelídség, hosszútűrés. Súlyos szorongásos és pánikbetegek is voltak velünk, akiknek a második napon már sikerült egy kicsit oldódniuk ebben a közösségben. Egyik célja ezeknek a hétvégéknek az, hogy a körbe járó emberek jobban megismerjék egymást, a másik pedig az, hogy akik még nem jártak Dömösön ismerjék meg a gyógyító alkalmak helyszínét, ne szorongással menjenek egy teljesen idegen környezetbe. Sokan éreztük a Szentlélek jelenlétét közöttünk, áldott hétvégét töltöttünk együtt idén is.

-októberben tartották Dömösön  a munkatársi találkozót, melyen a vidéki csoportok működésével kapcsolatos feladatokról és a további hatékony együttműködés módjáról esett szó. Tőlünk hárman tudtak eljutni erre a konferenciára.

-november hónapban az ifjúsági klub fiataljai és a prevenciós munkatársak  látogattak el Noszvajra a LORO alapítványhoz, ahol a  Bibliából ismert és sokakhoz oly közelálló Tékozló fiú történetének tükrében beszélgettünk az alapítvány református lelkipásztoraival.  Az ifiket érintő "megfelelés és lázadás" témája  sok nyitott kérdésre adott választ. Ezen a szép napon alkalom nyílt az ifjúság és a felnőtt segítők egymással való kapcsolatának mélyülésére is.

 

Elmondhatjuk, hogy lelkiekben és eseményekben gazdag év áll mögöttünk, folyamatosan megtapasztalhattuk az Isten szabadító és gyógyító kegyelmét.

 

 

 
VISSZA | OLDAL TETEJÉRE | CÍMLAP KERESÉS:
IMPRESSZUM
Copyright: P&P Net Bt. Minden jog fenntartva.